Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] HACKED!

kwhp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieliście dziś problemy z zalogowaniem do minecraft’a? Jeżeli tak, to nie obwiniajcie Waszego łącza. Grupa, która od kilku dni sieje pogrom w internetowej społeczności, wzięła na celownik naszą grę.

Dosłownie przed trzema godzinami, grupa LulzSec odpowiedzialna za włamania między innymi na serwery Sony, Bethesdy i Nintendo ogłosiła na twitter’ze prace nad złamaniem zabezpieczeń serwerów Minecraft’a. Nie zajęło im to długo; zostały wyłączone, czego skutkiem było brak możliwości zalogowania.

Bez%C2%A0tytu%C5%82u.png

Notch – aktualnie przebywający na wakacjach – szybko dowiedział się o prawdopodobnym włamaniu, dzięki jego fanom, którzy poinformowali go poprzez Twitter’a.

Bez%C2%A0tytu%C5%82u1.png

Na szczęście problem został szybko zażegnany, dzięki natychmiastowej reakcji. Serwery aktualnie są sprawne.

Bez-tytu%C5%82u-2.png

Baza danych została nienaruszona. Zaatakowane zostały jedynie serwery. Nie musicie się więc obawiać o Wasze hasła, oraz loginy.

Równolegle z Minecraft’em zaatakowany został portal The Escapist, a w tym momencie odbywa się atak na serwery League of Legends, o czym możemy poczytać(oraz pośmiać się) tutaj. Kto będzie następny? Kto zostanie wpisany do Death Note’a? Wiemy jedno – wojna trwa. Hakerzy się rozbestwili, atakują wszystko co się rusza, nawet niewinny serwis o grach. Jak skończy się ten zaciekły bój z wiatrakami? Kto dołączy do Sony, Bethesdy, Minecrafta, Nintendo, Codemasters, The Escapist oraz League of Legends…?

SKOPIOWANE Z MYCRAFT.PL! NIE MOGE DAĆ ŹRÓDŁA, PONIEWAŻ OBOWIĄZUJE ZAKAZ PROMOWANIA INNYCH FOR.

Źródło:Twiitter Notcha, grupy LulzSec

@Edit:

Jeśli jakikolwiek serwer został przejęty z zewnątrz, i posiada wewnętrzną sieć(tak jak jest w przypadku minecrafta), to istnieje duże prawdopodobieństwo że w wewnętrznej sieci są o wiele słabsze zabezpieczenia, co pozwala LulzSec na wyjęcie danych z DB. Na wszelki wypadek radzę zmienić hasła.

Nie ma ;(

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo ciekawe.

I co związku z tym? Dlaczego mają być problemy z łączem?

Zmieniam nazwę tematu, ale to ciekawe.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

@up

To już naprawiono, ale nie dało się logować :D

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

To prawda :)

Ten atak byl przeprowadzony Wczoraj a nie 3h temu ;d

Wogole przez jakis czas nie moglem sie logowac + nie moglem polaczyc sie z Minecraft.net

;)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Mogłeś chociaż coś zmienić, dopisać od siebie, ale po co jak skopiować żywcem jest łatwiej -.- Źródło chociaż podaj w temacie.

napiskx.png
Opublikowano

Pffff... Wszystko skopiowane! Nawet cudzysłowa żeś nie wstawił... Nawet źródła nie podałeś... Łap - No dobra... Dopiero po edytowaniu posta dodałeś źródło... Ale i tak masz -

F7FwxF8.png

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Niech hackną Priv ;D

Niech atakują obame, a nie gry komputerowe.

Nie wiem jak u was , ale ja wciąż nie mogę się zalogować.

Opublikowano

Ja zalogowałem sie pare razy ( Dzieki Bogu ) ale ogólnie mam dziwne błędy ...

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Pewnie 2 fala, naciskajcie cały czas try again a jeśli nie zadziała restart minecrafta i znowu...

( Zaraz polecę do tych Ćwo*ów i im tak do du*y nawale że zrobie im z tyłka sześcian ... sory za słowa )

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Yaay Zalogowalem sie :)

30 raz najlepszy! :D

@Add

Dostalem Crasha = Login Failed ;( :D

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Kurwa! (sorry za słowa) ale ja teraz nawet na Offline nie pogram bo usunąłem folder z minecraftem... i mam login Failed a play offline jest ze not downladed.... fajnie... A nie mam zamiaru grać przez przeglądarkę...

A taka Ciekawostka

Na stronkę minecraft.net to można wejść...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...